Hogyan csatlakozz?

FYI: Aki szeretné az első között tesztelni az Indastartot, kövesse a Facebookon a Webisztán csoportot. Ott értesülhet leggyorsabban a bétateszt várható indulásáról és a jelentkezés módjáról. (HH)

Indastart: záróra

2008.11.07. 16:57 hírbehozó

Korábban azt ígértük, hogy augusztusban elindul az Indastart. Sajnos azóta sem történtek érdemi változások (sőt), így a továbbiakban nem kecsegtetnénk senkit azzal, hogy a közeljövőben lesz Indastart. Én sajnálom a legjobban.

8 komment

Címkék: inda indastart

Késlekedés

2008.09.03. 18:34 hírbehozó

Igen, mint észlelhettétek, augusztusban nem sikerült elstartolnia az Indastartnak. Maradt néhány technikai és egyéb probléma, ami nélkül nem tud elindulni a szájt. Ha a problémákat sikerül megoldani, akkor ismét lesz remény. Újabb időponttal nem kecsegtetnénk senkit.

Veletek együtt reméljük a legjobbakat. 

Szólj hozzá!

Tervezett start

2008.07.24. 13:30 hírbehozó

Ha minden igaz, valamikor augusztusban elstartolunk.

3 komment

Címkék: béta

Mi is az Indastart?

2008.05.30. 10:29 hírbehozó

Amennyit eddig tudhattok, hogy az Indastart az Inda kísérleti projektje. Ha valakinek mondd ez valamit: egy webes feedolvasó alkalmazás. Akiknek ez így nem mondd semmit, azoknak úgy tudnám leírni, hogy egy speciális hírportál, mely elsősorban a felhasználók kényeztetését tűzi ki céljául.

Szóval aki szokott/szeret híreket olvasni a weben, azoknak mindenképpen érdemes lesz kipróbálni. Egyelőre ennyit. Amint összeáll a szolgáltatás, azonnal megkezdődik a bétatesztelés. Amire bárki jelentkezhet. Mint korábban már írtam, első körben 40 netező kap hozzáférést az Indastarthoz. Aztán második körben ismét lehetőség lesz csatlakozni az indastarterek közösségéhez. Mi is nagyon várjuk már az indulást. Mindent tőlünk telhetőt megteszünk, hogy mihamarabb kipróbálhassátok.

Szólj hozzá!

Címkék: béta teszt

Hírverseny#1: Mik a legjobb énblogok?

2008.05.28. 15:26 hírbehozó

Ti milyen énblogokat olvastok rendszeresen? Van kedvencetek? Vagy olyan, amit nagyra tartotok? Fontosnak gondoltok? Írjátok meg nekünk kommentben vagy emailben.

A legjobb énblogok bekerülnek az Indastartba. Ami számukra elsősorban nagyobb publicitást fog jelenteni. Úgyhogy érdemes tolni a tippeket...

4 komment

Címkék: énblog hírverseny

Tömeges hibajavítás

2008.05.28. 15:14 hírbehozó

Az elmúlt napokban jópár hibát sikerült kijavítani az Indastartban. Maradt még pár olyan bug, mely nélkül nem küldhetjük alfatesztre a szájtot. Ha minden jól megy, hamarosan ezekre is megtaláljuk az ellenszereket, és akkor végre jöhet a belső alfa teszt.
Az alfa és a béta1 tesztelés alatt folyamatosan dolgozunk majd a felmerülő hibák javításán, valamint a betervezett új fícsörök, fejlesztenivalók implementálásán. Így amire a béta2 szakaszba ér az Indastart, reményeink szerint már egy masszív, alapjaiban jól működő szájtot tudunk mutatni a +40 bétatesztelőnek.

Szólj hozzá!

Címkék: teszt alfa bugjavítás

A magyar blogoszféra

2008.05.27. 09:02 hírbehozó

Az elmúlt sok hónapban nem volt időm annyi magyar blogot olvasni, mint amennyit szerettem volna. Most azonban a projekt kapcsán egyre többet nézem a freeblog, a blog.hu és a blogter, valamint a blogger.com blogjait. Próbálom megérteni a trendeket: miről szeretnek mostanában írni az emberek? van-e ebben változás az elmúlt években? mik azok a blogok, melyek olyan témákról szólnak, ami különleges, például azért, mert a tévékben, hírportálokon, újságokban nem nagyon foglalkoznak vele...

2 komment

Címkék: blogok trendek blogoszféra

Az örök dilemma

2008.05.26. 16:22 hírbehozó

Gyorsabb legyen vagy látványosabb/okosabb? - a kettő együtt nem megy, így egy JS-szájt optimalizálásánál áldozatokat kell hozni vagy egyik vagy másik oldalon. Én hajlamos vagyok a látványosabb/okosabb-ra szavazni.

De persze nem lehet nem gondolni a nem annyira erős géppel, nem annyira gyors sávszéllel netező felhasználókra. Úgyhogy nyomozzuk az aranyközéputat...

2 komment

Címkék: optimalizálás

Az első 40

2008.05.26. 09:01 hírbehozó

Mint már jeleztük máshol is, a belső alfatesztet követően 40 "külsős" kap hozzáférést az Indastarthoz. Az indulást a Facebook Webisztán csoportjában tesszük majd közzé. Szóval valószínűleg közülük fog kikerülni az első 40 felhasználó.

Elsősorban olyanok jelentkezését várjuk a béta1-re, akiket nem zavar, hogy még nem működik teljes fényében egy szolgáltatás, és jelzik is felénk az esetleges bugokat. A béta1-et természetszerűen a béta2 követi majd. Szóval aki kimarad az első körből, nem marad le semmiről. Amilyen gyorsan lehet, bővítjük a felhasználók körét.

A várható indulás még egy picit arrébb van. Pár hetet biztosan kell várni. We do our best.

Szólj hozzá!

Címkék: béta teszt

A belső blog

2008.05.23. 09:10 hírbehozó

Van az Indastart projektnek egy belső blogja, amit csak a projektben részt vevő fejlesztők, dizájnerek, egyéb, projekt körüli emberek láthatnak/írhatnak. A legfrissebb postnak, amit oda írtam, az a címe, hogy "Közeledünk a célhoz".

A lényege pedig, hogy sikerrel vesszük az akadályokat, és mostmár tényleg elérhető közelségbe került az első tesztfázis. Az alfa után zárt béta következik majd. Talán ez a projekt egyik legizgalmasabb része: a türelmetlen várakozás a megszületés előtti pillanatokban.

Szólj hozzá!

Címkék: béta teszt alfa

Öntudatára ébredt az Indastart

2008.05.22. 17:35 hírbehozó

Na és persze mi is lehetne korunk cyborgjának első dolga, miután öntudatára ébred? (megfejtés)

Szólj hozzá!

Címkék: bulvár

Mit írnak rólunk?

2008.05.22. 11:35 hírbehozó

Most találtam rá erre a hírre:
Már zajlik az IndaStart tesztje, amely az Index Google Reader-jellegű szolgáltatása lesz. Mely a felhasználó kedvenc hírportáljainak és blogjainak figyelését, valamint információ-megosztást kínál.
Egyrészt tökre örülök neki, hogy mások is olyan izgatottan várják az indulást, mint mi. Másrészt érdekes, hogy milyen pletykák, tévhitek keringenek az Indastart körül. 

Bár hízelgő, hogy a Google Readerhez hasonlítja az Indastartot, a mi elképzelésünk azonban kicsit más az online hírolvasásról, mint a Google-é. Az Indastart nem Reader-klón.
A szolgáltatás kitalálásakor és fejlesztésekor próbáltuk a saját elképzeléseinket, vágyainkat követni.

Közben rátaláltam a pletyka forrására. A Figyelő terjeszti. Kár hogy ők sem kérdeztek meg minket. Szívesen elmondtam volna, hogy miért nem hiszünk a Google Reader-vonalban, és hogy szerintem merre tart az online hírolvasás. Abból talán jobban sejthették volna, hogy milyen is lesz az Indastart.

1 komment

Címkék: rólunk írták

Az első fotó

2008.05.22. 11:07 hírbehozó

Nos, Nándi belefotózott jól a laptop kijelzőjébe, melynek eredményeként láthatjátok, hogyan fog kinézni az Indastart. Ahogy befejeződik egy-egy felület, igyekszünk minél több információt megosztani veletek a dizájnról is.

Szólj hozzá!

Címkék: dizájn

Hol tartunk?

2008.05.17. 15:55 hírbehozó

A felületek és a dizájn nagyjából készen van. Az elsődleges visszajelzéseket megfontoltuk. Az indulásra ezzel együtt még várni kell. Lévén kísérleti projektről van szó, menet közben szembesülünk olyan problémákkal, melyek nem tervezhetőek, nem voltak előre láthatóak. A jó hír, hogy úgy tűnik, minden komolyabb problémára sikerült megoldást találnunk.

A bétateszt, mint már jeleztem, viszonylag zárt körü lesz. Néhány tucat felhasználó kaphat hozzáférést első körben az Indastarthoz. És ha a nagyobb hibákat sikerül javítani, újabb tesztelőkör próbálgathatja a szolgáltatást.

Szólj hozzá!

Címkék: béta teszt